Formuli 1

Over ons

Wij zijn vader en zoon, Rob en Justin, respectievelijk 58 en 30 jaar oud.

We delen een aantal passies. Dat is ten eerste het live meemaken van Engelse voetbalwedstrijden. Rob komt al vanaf begin jaren 90 in Engelse stadions, Justin was 7 toen hij voor het eerst meeging naar een voetbalwedstrijd in Londen. Na grote clubs als Tottenham Hotspur,  Liverpool,  Manchester United en Arsenal meermalen te hebben bezocht, zijn we langzaamaan op zoek gegaan naar de sfeer en beleving in de lagere divisies. En dat bleek verslavend. Ook het afgelopen seizoen hebben we een aantal wedstrijden op het lagere niveau mogen bezoeken; en telkens was het een avontuur. Je komt niet alleen in prachtige oude krakkemikkige stadions met die heerlijk penetrante geur van overbakken hamburgers, de trip naar het stadion is vaak al inspirerend. Je waant jezelf soms op de set van een Engelse plattelandsdetective als Midsomer Murders. Intussen hebben we meer dan 40 ploegen bezocht op de vijf hoogste voetbalniveaus in Engeland, en elk nieuw stadion smaakt weer naar meer. Het is een belevenis, elke keer weer!

Als tweede passie hebben we beiden Major League Baseball. We zijn inmiddels bij bijna alle clubs op bezoek geweest in Amerika en Canada. Onderdeel te mogen zijn van America’s favorite passtime is een heerlijke ervaring. Of we nu in Yankee Stadium zitten, of een game van de  Atlanta Braves of de Phillies bezoeken: het is genieten geblazen. We volgen de strijd voor een plek in de World Series, en kijken met regelmaat ’s nachts naar een wedstrijd op het hoogste niveau. En dan gaan we met elkaar appen. Zouden meer mensen dat trouwens doen, Major League Baseball (met een voorliefde voor New York Yankees) kijken en met elkaar appen om 03.30u?? Om maar onze liefde voor de sport aan te geven.

Een derde passie is reizen. Stedentrips, rondreizen door de States. We hebben beiden al veel gezien, veel bezocht, en veel genoten Want onze wereld heeft toch wel veel mooie plekken: bruisend, inspirerend, rustgevend…. En gelukkig is er nog zo veel te zien.

Ons doel met ons bedrijfje was ooit de klant een onvergetelijke tijd te bezorgen op het veld van bijna vergeten voetbalgrootheden als Bradford City, Plymouth Argyle, Portsmouth of Wycombe Wanderers.  Want Old School Engels voetbal, dat is toch nog steeds dat fantastische kick and rush! Ook honkbalarrangementen naar de Major League werden aangeboden. En die gaan we ook weer aanbieden.

Langzamerhand zijn we, mede op verzoek van die klant, wel gaan uitbreiden. U kunt nog steeds naar de kelders van het Engelse voetbal. U kunt weer naar honkbal op het hoogste niveau. Maar we bieden nu ook wedstrijdarrangementen voor de Premier League en andere Europese topcompetities aan. Ook de Formule 1 fans kunnen bij ons inmiddels terecht. Net als die mensen die heerlijk een paar dagen even weg willen. Een stad bezoeken, lekker genieten. En we zullen blijven uitbreiden: nieuwe sporten, nieuwe mogelijkheden. Want er is zoveel meer…..en er is zoveel mogelijk!!

JRM Reizen tenslotte is onze vierde gezamenlijke passie. Met maar één reden: omdat het zo leuk is!

Rob van der Mee
Justin van der Mee

 Het moet ergens in de zomer zijn geweest dat een goede maat van mij zei, René jij gaat toch regelmatig naar Liverpool. Ik wil wel een keer mee. Nou dat regelmatig is zeker zo geweest in een bepaalde periode van mijn leven, maar dat was zeker 10 jaar geleden. Mijn maat is geen lid van ALSIN, dus kaartjes via ALSIN was geen optie. Als bestuurslid weet ik hoe moeilijk het is om aan kaartjes te komen en dan is nog maar de vraag voor welke wedstrijden. Wij kozen voor Southampton en die kaarten waren via ALSIN sowieso niet te krijgen.

In het vorige magazine stelde JRM Reizen zich al voor. De keuze was dan ook snel gemaakt. Even schakelen met mijn maat Koos, kijken welke wedstrijden en welke periode en de keuze viel op de laatste wedstrijd voor het zandbakfestijn inmiddels ook wel bekend als WK-voetbal 2022. Zo gezegd zo gedaan. Offerte aangevraagd en daar kwam zaterdag 12-11 tot en met maandag 14-11 uit. De wedstrijd stond gepland voor 12 november. Vliegen op matchday dus. Dat vond ik dus geen goede optie. Snel overleggen met Koos en de vrijdag erbij geboekt. Ik vond de prijs heel schappelijk voor vier dagen Liverpool, inclusief reis, wedstrijd en hotel met ontbijt. Persoonlijk vindt ik het niet netjes om te vertellen wat we moesten betalen, maar vraag gerust eens een offerte aan bij JRM. Het is goed betaalbaar en alles wordt goed geregeld. Dat kan ik jullie nu wel vertellen. Nogmaals mijn dank hievoor. Wat mij betreft een goede optie als het niet lukt om via de fanclub aan kaarten te komen, info@jrm-reizen.nl. Justin en Rob staan vast klaar om je te helpen om er een mooie reis van te maken.

Dan begint het lange wachten. Een week van tevoren nog even doorgenomen hoe laat te vertrekken naar Schiphol want na de chaos van afgelopen zomer moet je helaas wel heel vroeg je bed uit. Maar dat had ik er graag voor over. De vlucht was om 10 uur dus liepen we om 6 uur in de ochtend naar station Leiden de Vink om de eerste trein van de dag te pakken naar Schiphol. Ik vergat er nog bij te vertellen dat door de vlucht op de vrijdag te boeken we helaas op Mesjester moesten vliegen. Al met al heeft het ons een uurtje gekost om door alle formaliteiten te komen om uiteindelijk nog een paar uur over te hebben voor de vlucht naar Mesjester. Treinreisje erbij van Mesjester naar Liverpool waarbij we nog heel hard voorbij een ander stadion reden dat kennelijk aan het spoor ligt. Kon mij niet snel genoeg gaan. Eindelijk in Liverpool aangekomen gingen we op zoek naar ons hotel. De Premier Inn. Leuke anecdote. Mijn maat vond het hotel en wij via de navi op zijn telefoon er naartoe. Daar kwamen we er achter dat er meerdere Premier Inns zitten in Liverpool. De tweede poging was het juiste hotel. Kwestie van het juiste adres intikken. Eenvoudig hotel, maar goede bedden en op loopafstand naar het centrum. En dat is eigenlijk het belangrijkste. En het Engelse ontbijt was ook prima. Dan is het wat mij betreft al goed geslaagd. De vrijdagavond sloten we vroeg af. Het vroege tijdstip van opstaan begon zijn tol te eisen. Dat in combinatie met wat pints en wijn. 

Dag twee matchday. Lekker vroeg naar het stadion. Dat moet minimaal 10 jaar geleden zijn geweest dat ik daar was. Man man ik herkende het niet meer terug. De fanstore zit ergens anders. De trappen omhoog die er zijn gemaakt om bij de vakken V en T te komen. De tegeltjes op de vloer van overleden mensen met een rood hart. Ik heb nog lopen zoeken naar die van onze overleden penningmeester en vriend, Herman Post Senior. Helaas niet kunnen vinden, maar ik weet nu dankzij onze voorzitter waar die ongeveer moet liggen. De volgende keer zal ik daar uitgebreid de tijd voor nemen om het te vinden. En dan veels te vroeg het stadion in. Vak S die toegang geeft tot het bovenste deel van de Main stand. Oh eerst nog een slechte ervaring met de catering buiten het stadion. Mijn maatje en ik kochten een hotdog die na een hap in de prullenbak verdween. Daarna een hamburger geprobeerd. Was te eten, maar een lauwe hap. De enige slechte ervaring van het hele weekend.

Daarna het stadion in. Main Stand dus. Rij 80 rond de middellijn. Het stadion omhoog gaat tegenwoordig met roltrappen. Ongelofelijk maar waar. Was maar goed ook, want het is een pokke-eind omhoog. De wedstrijd kunnen we kort over zijn. De eindstand stond er na 45 minuten, 3-1. De 1-1 zag er weer eens niet goed uit achterin, maar de tegenstander was niet sterk genoeg om er een echte wedstrijd van te maken. Mede ook namens Alisson die er weer eens een paar ballen uithaalde waaruit bleek wat een klasbak het eigenlijk is. Man of the match in mijn ogen Nunez. En dat vond het publiek ook. Het Nunez, Nunez, Nunez klonk meerdere malen per wedstrijd.

Al met al een topweekend. Vloeibaar zoals het moet zijn, en culinair tegenwoordig ook. Absoluut hoogtepunt was Mowgli. Indisch, pittig maar vooral HEUL lekker. Conclusie. Te lang geleden. Ik heb mijn vrouw alvast gewaarschuwd. Wat betreft mijn maatje. Hij heeft zijn ogen uitgekeken. Met hem ga ik nog wel wat stadions bezoeken. We denken aan Dortmund. Lekker met de auto. Ik vindt het prima. Maar Liverpoolfc ga ik zeker weer bezoeken. En dat zal niet lang op zich laten wachten 😉 

Waarom staan er geen prijzen bij de stedentrips en voetbalreizen?

U vraagt zich misschien af: ‘Waarom staan er geen prijzen bij de stedentrips en voetbalreizen? De stedentrips en voetbalreizen boekt u meestal voor de korte termijn en voor een korte periode. De vlucht- en hotelprijzen wijzigen bijna dagelijks. Dus handelen wij snel naar de actuele marktprijzen: daarom zijn onze prijzen normaal.

Wel hebben we gemeend er goed aan te doen bij de diverse voorgestelde rondreizen door de Verenigde Saten een vanaf-prijs te vermelden. Deze reizen worden voor de latere termijn en voor een langere periode gepland en vallen uiteraard in een geheel andere prijscategorie dan de stedentrips en voetbalreizen.Op deze manier heeft u in ieder geval een helder idee hoeveel uw droomreis door Amerika ongeveer zal gaan kosten.

En tenslotte wijzen wij u er op dat op al onze reizen (stedentrips, voetbalreizen, rondreizen door Verenigde Staten en alle overige reizen die niet op de website staan maar wel bij ons geboekt worden), onze algemene voorwaarden van toepassing zijn. Klik hier voor deze voorwaarden.